CUIB – spațiu de educație și conștientizare privind schimbările climatice

În urma participării a două dintre colegele din echipa CUIB în cadrul proiectului  „Educația privind Schimbările climatice (ESC)” coordonat de REPER21 cu parteneri din Franța și Italia și finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, am inițiat două intervenții educative, dezvoltate prin metoda Design Thinking, în spațiul terț CUIB privind rolul pe care noi, ca și consumatori, îl avem asupra climei.

Conexiuni Climatice

Prima este o invitație la joc prin care puteți să descoperiți conexiuni climatice din perspectiva obiceiurilor de consum a hranei.  

Corelând cartolinele magnetice fotografice cu cele care conțin textul potrivit, avem ocazia să conștientizăm impactul pozitiv pe care îl putem avea odată ce alegem să reducem, reutilizăm, reciclăm sau să fim atenți la consumul de apă și la principiile după care ne facem cumpărăturile.

Benzile Climatice

A doua intervenție poate fi vizualizată pe gardul interior al CUIB-ului și reprezintă o serie de benzi climatice (climate stripes) ce evidențiază abaterile de la temperatura medie anuală din România, începând cu anul 1860 până în anul 2022 inclusiv, bazate pe munca de cercetare a lui Ed Hawkins, autorul principal al celui de-al șaselea raport al IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). 

https://showyourstripes.info/c/europe/romania/all

Scopul benzilor climatice  de la CUIB este de a medita asupra schimbărilor climatice din ultimii ani și lansează invitația la dialog  pe tema impactului încălzirii globale și a efectelor asupra țării noastre, asupra anilor ce vor urma.

Vă invităm așadar să ne treceți pragul pentru a descoperi și pentru a juca împreună cu prietenii jocul cartolinelor magnetice și pentru a conștientiza deviațiile de la temperaturile medii anuale în România.

Te așteptăm cu surprize gustoase și cu #poftedebine.

Te-ar mai interesa si

Abonează-te la newsletter

Acest proiect a primit finanțare prin programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de finanțare nr. 862663