Grădinărit urban în curtea unui centru pentru copiii cu handicap sever

Curtea unui centru de recuperare a copiilor cu handicap sever din Iaşi este mai bogată acum, după ce sâmbătă, 16 noiembrie, un grup de voluntari au contribuit la dezvoltarea unei grădini de care vor beneficia copiii.

Ideea organizării unei grădini în curtea centrului este mai veche, între timp realizîndu-se paşi importanţi: au fost plantate legume, plante perene şi pomi fructiferi. În cadrul cursului de Permacultură şi Comunităţi în Tranziţie – susţinut de cei de la Asociaţia Română de Permacultură la Iaşi în luna octombrie – s-a stabilit împreună cu participanţii dezvoltarea grădinii actuale astfel încît spaţiul verde rămas disponibil să fie fructificat, în beneficiul copiilor din instituţie.

                 

Conform planului gândit cu sprijinul Asociaţiei Române de Permacultură, 13 voluntari (membri ai Asociaţiei Mai Bine şi participanţi la cursul de permacultură) au plantat căpşuni, aluni, liliac şi pomi fructiferi şi astfel s-a realizat o mică livadă cu cireşi, meri, pruni, caişi şi gutui. În luna martie a anului viitor vom continua cu plantarea de legume şi plante perene.

Te-ar mai interesa si

Abonează-te la newsletter

Acest proiect a primit finanțare prin programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de finanțare nr. 862663