Poșta publicitară stă mai bine pe afară

NU-posta-publicitara
Cu toţii suntem zilnic bombardaţi de spoturi de publicitate, afişe şi semne intens luminate, fie că ne aflăm în intimitatea casei noastre şi stăm pe internet sau la televizor, fie că dorim să facem o plimbare liniştită prin oraş – iar nimeni nu ne întreabă dacă noi ne dorim acest lucru! Astfel,  în momentul în care spaţiul nostru este invadat de aceleaşi informaţii şi îndemnuri de a cumpăra, cumpăra, cumpăra, ar trebui să putem spune „Stop!” Iar conform rezultatelor unui studiu privind managementul deşeurilor, 3 din 4 oameni nu vor ca ei să primească poştă publicitară. Acest aspect poate fi explicat uşor, din cauza resurselor pe care noi suntem forţaţi să le folosim: resurse de timp, pe care noi le irosim pe colectarea şi aruncarea hârtiei în containerele speciale şi resursele naturale, necesare producerii de hârtie, care ne fac părtaşi în mod involuntar la un consum nesustenabil de materii prime.

Tu ai însă puterea de a spune NU:  tot ceea ce trebuie să faci este să lipeşti un anunţ pe cutia poştală cu mesajul „Nu dorim poştă publicitară” – poţi intra în posesia unor stickere pentru tine şi prietenii tăi printr-un simplu mail la contact@maibine.eu sau poţi face unul personalizat chiar tu, cu puţină creativitate.
Ceea ce ar mai trebui să ştii este faptul că legea este de partea ta: în cazul în care tu îţi exprimi refuzul de a primi poşta publicitară, iar dorinţa ta este încălcată de cei care împart astfel de materiale, ai dreptul de a apela la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia au puterea de a îi sancţiona pe cei care îţi încalcă dreptul tău de a refuza materialele nedorite, prin OG 130/2000. Aşadar, în cazul în care nu îţi este respectată dorinţa, ia atitudine şi amendează comportamentul agresiv al celor care nu te ascultă!

Te-ar mai interesa si

Abonează-te la newsletter

Acest proiect a primit finanțare prin programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de finanțare nr. 862663